مشکلات آب در تابستان برای مرغداری ( قسمت اول )

مشکلات آب در تابستان برای مرغداری ( قسمت اول )

مشکلات آب در تابستان برای مرغداری ( قسمت اول )

معمولاً در این وقت سال مرغداران به دنبال راههایی ابداعی برای نگهداری از مرغ ها هستند و آب دهی در اولویت آنها قرار دارد.
در این راستا باورهایی در اذهان برخی مرغداران جا افتاده که بعضاً شاید چندان درست نباشند در  ادامه رهنمودهایی در زمینۀ درست یا نادرست بودن همین باورها برای شما عنوان کرده ایم.

1.هر چقدر که ظرف آبخوری بزرگ تر باشد بهتر است.

واضح است که سایز ظرف آبخوری به چند عامل بستگی دارد و اولین و مهم ترین عامل تعداد طیور است و نکتۀ حائز اهمیت آن است که پرنده ها هرگز بدون آب نمانند.
این می تواند بدین معنی باشد که شاید نیاز باشد در طول روز شما مجدد ظرف آب را پُر کنید. شاید این کار برای عده ای به دلیل مشغلۀ کاری که دارند، سخت باشد.
همچنین تمیز کردن آشامنده ها از کارهایی است که بایستی هر روز انجام شود. بسته به آبخوری که در استفادۀ شماست یک برس ساده می تواند برای تمیز کردن سریع روزانه و بعد هم یک آب کشی کافی باشد؛ البته بایستی به خاطر داشته باشید که حتماً هفته ای یک بار شستشوی همراه با ضدعفونی داشته باشید!
سیستم های آشامیدنی باز معمولاً بیشتر از سیستم های آبیاری بسته کثیف می شوند بنابراین اگر دنبال کار کمتر هستید از سیستم آبیاری بسته استفاده کنید. سیستم آبخوری پستانک چکه ای (nipple drinker) نمونۀ خوبی از این مدل است. آبخوری های بسته شاید یک بار در ماه نیاز به شستشو دارند اما در مقابل آبخوری های باز هفته ای یک بار بایستی به خوبی تمیز و ضدعفونی گردند.

2.آبخوری های پلاستیکی بهتر از فلزی است.

در صورتی که در منطقه ای سردسیر نیستید، دیگر اهمیت چندانی ندارد که آبخوری مورد استفادۀ طیور شما پلاستیکی باشد یا فلزی. تنها زمانی که این نکته بایستی مورد توجه قرار گیرد فصل زمستان است چرا که اگر آب مرتب منجمد و گرم شود ممکن است پلاستیک ترک بخورد و بشکند اما ظروف فلزی در این زمینه مقاوم هستند. اما در مقابل، ظروف فلزی سنگین تر هستند و این می تواند مشکلی برای مرغدار باشد. از سوی دیگر، چنانچه بخواهید به آب مایع اسیدی بزنید (مثلاً سرکه یا همان اسید استیک) ظرف فلزی را می خورد. بنابراین می بینید که انتخاب جنس ظرف آب کاملاً بستگی به موقعیت شما دارد.
3.سیستم های آبخوری پستانکی به چکه کردن می افتند بنابراین استفاده از همان آبخوری های سنتی و قدیمی بهتر است.واقعیت این است که اگر به خوبی از سیستم های آبخوری پستانکی نگهداری شود به چکه کردن نمی افتند. به عنوان مثال اگر بست آن مشکلی پیدا کند به راحتی قابل جایگزینی و تعویض است. یک ایدۀ خوب در این رابطه این است که به هنگام سفارش آبخوری پستانکی از هر کمپانی، چند سر پستانک یدک هم سفارش بدهید تا در موقع نیاز در دسترس داشته باشید. همچنین یکی دیگر از دلایل چکه کردن سیستم آبخوری پستانکی شما می تواند فشار زیادی باشد که از سوی شلنگ بر آن وارد می گردد بنابراین نصب یک رگلاتور یا همان کاهندۀ فشار بر روی شلنگ می تواند به طول عمر آبخوری پستانکی کمک کند . همچنین اگر به جای شلنگ از گالن های آب استفاده می کنید بهتر است گالن ها را تا بالا پُر نکنید و تا سطحی پایین تر آن را از آب پر کنید.

 

برای مشاهده خبر “ فیزیولوژی گردن خون طیور ( قسمت پنجم ) ” لطفا کلیک نمایید .
شما میتوانید با عضویت در ” پیج بلدرچین مزرعه سبز ” از آخرین قیمت های بازار باخبر شوید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + بیست =