راندمان بالای گوسفند شیروان

راندمان بالای گوسفند شیروان

راندمان بالای گوسفند شیروان

 

راندمان بالای گوسفند شیروان از طریق اصلاح نژادی . . .

مدیر جهاد کشاورزی شیروان گفت: گوسفندان اصلاح نژاد شده در این شهرستان هر هشت ماه یکبار بره‌دهی داشته و شمار زیادی هم چند قلوزایی دارند.
مهران حیاتی اظهار داشت: وزن بره‌های متولد شده در مرکز اصلاح نژاد این شهرستان نسبت به جامعه سنتی روستایی یک کیلوگرم بیشتر است.
وی افزود: سالانه ۷۰ راس بره ماده اصلاح شده از طریق این مرکز در اختیار دامداران استان و شهرستان قرار می گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شیروان گفت: همچنین سالانه ۱۰۰ راس قوچ اصلاحی از طریق مرکز اصلاح نژاد این شهرستان در بین دامداران توزیع می‌شود.
وی با بیان اینکه هر متقاضی از هر نقطه درخواست کنند به وی تحویل داده می شود گفت: اینک راندمان تولید بره دهی حیوانات اصلاح شده در هر زایش ۱.۷ است.
وجود ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند کردی شیروان به عنوان تنها ایستگاه بخش دولتی پشتیبانی کننده جمعیت دامی استان از جمله نقاط قوت بخش دامپروری خراسان شمالی به شمار می رود که در پروژه های اصلاح نژادی و تحقیقاتی بر روی گوسفند نقش به سزایی داشته است.
در این راستا ایستگاه اصلاح نژاد گوسفند کردی شیروان با هدف نگهداری، خالص سازی و اصلاح نژاد گوسفند کردی با تولید و توزیع قوچ های خالص کردی با راندمان تولیدی بالا به عنوان پشتوانه ای در جهت افزایش راندمان اقتصادی و سودآوری دامداران منطقه فعالیت می کنند.
گوسفند نژاد کردی بومی مناطق شمال خراسان است و بیشترین پراکنش آن در شهرستان‌های قوچان، فاروج، شیروان، کلات، درگز و چناران است.
این نوع گوسفند گونه‌ای از نژاد آواسی فلسطینی است که در طبقه بندی گوسفندان ایرانی جزو نژادهای بدن رنگین، دنبه دار با جثه متوسط طبقه بندی شده و از نظر تولید جزو نژادهای دو منظوره گوشتی – شیری است.
این نژاد دامی دارای مدت پرواربندی طولانی است اما بره‌های نژاد کردی در دوران شیرخوارگی دارای سرعت رشد بسیار بالایی هستند که از این رو اصطلاحاً به این نژاد ‘پیش رس’ گفته می‌شود.
پشم این نژاد نیز از نوع رنگین و زبر است که برای بافت قالیچه، نمد و گلیم کاربرد دارد.
تا چند سال پیش، به جز ایستگاه شیروان، یک ایستگاه دیگر نیز در زمینه پرورش و اصلاح نژاد کردی در استان کردستان فعالیت داشت که کار آن به تعطیلی کشید.
ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند کردی شیروان در خراسان شمالی در سال ۱۳۶۸ در روستای حسین آباد این شهرستان، در زمینی به وسعت ۱۰ هکتار تاسیس شد.

 

برای مشاهده مقاله ” تاثیر حذف خوراک قبل کشتار قسمت سوم” لطفا کلیک نمایید .
شما میتوانید با عضویت در ” پیج بلدرچین مزرعه سبز ” از آخرین قیمت های بازار باخبر شوید .
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × یک =